Gå direkt till innehåll
Norwegians internationella expansion fortsätter: Premiärflyg mellan London och USA i veckan

Pressmeddelande -

Norwegians internationella expansion fortsätter: Premiärflyg mellan London och USA i veckan

Den här veckan går de första flygen mellan London och USA. I går gick första flyget från London Gatwick till Los Angeles och idag gick första flyget till New York. I morgon fredag är det dags för första flyget till Fort Lauderdale. Alla premiärturer är i princip fullbokade.

De nya linjerna har blivit väl mottagna av både britter och amerikaner. Nästan alla 291 platser på Norwegians 787 Dreamliner är fullbokade på premiärturerna till Los Angeles, New York och Fort Lauderdale. 
 
– Lanseringen av långdistanslinjer från London Gatwick är en viktig del i Norwegians globala tillväxtstrategi och om ett par år är det Spaniens tur. I dag är vi glada över att Norwegians linjer mellan London och USA är igång. Vi tycker att alla ska ha råd att flyga, även mellan Europa och USA. Den transatlantiska marknaden har alltför länge dominerats av ett fåtal stora flygbolag med dyra biljetter och begränsad flexibilitet, säger VD Björn Kjos.

– Vi är mycket nöjda med responsen från den brittiska marknaden så här långt. Att flygplanen fylls bra visar att transatlantiska linjer med god kvalitet och prisvärda biljetter har varit efterlängtat, fortsätter Björn Kjos.

På London Gatwick välkomnar man satsningen:

– Vi är mycket glada för att Norwegian väljer att satsa på Gatwick. De nya linjerna förenar viktiga amerikanska städer med London samtidigt som de ger passagerarna stor valmöjlighet och låga priser, säger Stewart Wingate, VD på Gatwick Airport

Norwegians satsning på långdistanslinjer
Under 2013 lanserade Norwegian som enda lågprisbolag långdistanslinjer mellan USA och Skandinavien samt mellan Asien och Skandinavien. Responsen från resenärerna har varit mycket positiv med i stort sett fullbokade flyg.

Det senaste året har 100 000 amerikaner flugit med Norwegian och 200 000 passagerare har rest från Europa till USA med bolaget. Norwegian har skapat hundratals arbetstillfällen i luften och tusentals på marken relaterat till turism och reseindustrin.

I dag sysselsätter Norwegian 300 amerikanska kabinanställda vid basen i Fort Lauderdale och New York samt 200 vid basen i Bangkok. Norwegian fick över 6000 ansökningar till de 300 tjänsterna i USA. 150 piloter flyger bolagets 787 Dreamliner och ytterligare 40 piloter ska anställas, bland annat till basen i New York.

Norwegian har i dag sju 787 Dreamliner i drift och kommer 2018 att ha en långdistansflotta på 17 Dreamliner.

Norwegians långdistanslinjer:
Från New York (JFK): Stockholm (ARN), Oslo (OSL), Köpenhamn (CPH), Bergen (BGO och London (LGW)

Från Fort Lauderdale (FLL): Stockholm (ARN), Oslo (OSL), Köpenhamn (CPH) och London (LGW)

Från Los Angeles (LAX): Stockholm (ARN), Oslo (OSL), Köpenhamn (CPH) och London (LGW)

Från San Francisco (OAK): Stockholm (ARN) och Oslo (OSL)

Från Orlando (MCO): Oslo (OSL) 

Från Bangkok (BKK): Oslo (OSL) och Stockholm (ARN)

För mer information:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, Informationschef Norwegian  +46 709 89 05 18




Ämnen

Kategorier


Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Bolaget erbjuder idag 416 linjer till 126 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Thailand. Norwegian transporterar över 20 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 4 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på 96 flygplan med en genomsnittlig ålder på 4,8 år. År 2013 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. För mer information, besök www.norwegian.com 

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm